A környék látnivalói

Esztergom a "Dunakanyar gyöngyszeme", az "ezeréves város". A szelíd, erdős hegyek meredek sziklafalainak szorításában itt vesz először lendületes kanyarulatot délnek a hömpölygő Duna, kedvelt idegenforgalmi célpont.

Az Árpád-korban Magyarország fővárosa, Esztergom vármegye, később Komárom-Esztergom megye székhelye 1950-ig.

A temploma révén messzire látszó város ma is a magyar történelem koronatanúja: az államalapító Szent István király szülőhelye, a magyar katolicizmus gyűjtőhelye.

Műemlékeivel, kincseket rejtő múzeumaival, történelmi levegőjével és tájképi szépségeivel egyedülálló érték. Vármúzeuma, a Főszékesegyház Kincstára vagy a nemzetközileg ismert Keresztény Múzeum látogatók százezreit fogadja.

A panzióból a város összes idegenforgalmi látnivalója könnyedén megközelíthető, főbb látványosságok:

Bazilika - Magyarország rangban első és egyben legnagyobb temploma. A klasszicista stílusú bazilikába belefoglalták a reneszánsz remekművét: a Bakócz-kápolnát. Kincstára kiemelkedően gazdag.

Vár - A Várhegyen szinte körben megmaradtak a várfalak. Feltárták itt az ezeréves királyi palota falait, és a későbbi Árpád-kor művészi szempontból is kiemelkedő értékű épületeit.

Vármúzeum - Az egykori királyi majd érseki palota fennmaradt és rekonstruált részeiben, a középkori épületrészek, és freskómaradványok között jól áttekinthető kiállításon tárja a régészeti leleteket a közönség elé.

Ezen kívül még rengeteg élmény, történelmi jellegű látnivaló, és egyéb érdekesség tekinthető meg, például:

Élményfürdő, Mária Valéria híd, lenyűgöző kirándulási lehetőségek, bazilika, képtár. Fontos kiemelni a Duna másik oldalán elhelyezkedő Párkány települést, ahová szintén remek kirándulást lehet tenni, hiszen csak át kell sétálni az említett hídon mely gyalog mindössze 10 percnyire van.